Ads Top

Gate terminal start bouw 4e LNG-tank in Rotterdamse haven

Gate terminal en haar aandeelhouders Gasunie en Vopak zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de definitieve investeringsbeslissing is genomen om de opslag- en hervergassingscapaciteit van Gate terminal op de huidige locatie in de Rotterdamse haven uit te breiden. De uitbreiding bestaat uit een nieuwe LNG-opslagtank van 180.000 kubieke meter en extra hervergassingscapaciteit van 4 miljard kubieke meter per jaar.

De nieuwe capaciteit is al verhuurd op basis van langlopende commerciële overeenkomsten en zal naar verwachting in de tweede helft van 2026 operationeel zijn.

Vopak en Gasunie zijn de oprichters en eigenaren van Gate terminal in Rotterdam, die sinds 2011 operationeel is. De terminal speelt een cruciale rol in de levering en beschikbaarheid van gas in Nederland en haar buurlanden. Als alle geplande projecten op Gate terminal zijn afgerond, zal de terminal een totale hervergassingscapaciteit hebben van 20 miljard kubieke meter per jaar.

De totale investering bedraagt ongeveer 350 miljoen euro. De beoogde financieringsstructuur van deze uitbreiding is ongeveer 15 procent van de kosten te financieren met eigen vermogen en ongeveer 85% te financieren via een ‘non-recourse’ projectfinanciering waarvoor verplichtingen zijn aangegaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.