Ads Top

NXT50five opent nieuwe snellaadlocatie bij winkelcentrum Middenwaard, Heerhugowaard

NXT50five heeft een nieuwe snellaadlocatie geopend bij het winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard. De locatie is voorzien van de NXT ChargePost. Dit snellaadsysteem maakt snelladen bij het winkelcentrum mogelijk, ondanks dat het zich bevindt in een netcongestiegebied. Naast deze locatie openen NXT50five en NXT Mobility de komende maanden nog veel meer locaties, waardoor het netwerk doorgroeit naar nu al zo’n 20 openbare snellaadlocaties.

Bij NXT50five Middenwaard kan één auto met een laadcapaciteit van 300 kW of kunnen twee auto’s tegelijkertijd 150 kW opladen. De meeste gangbare laadpassen worden geaccepteerd, waaronder de NXT Mobility Card en de 50five laadpas.

De vraag naar nieuwe (snel)laadpunten stijgt dan ook snel. Helaas kan door de beperkte capaciteit op het stroomnet aan deze vraag op veel locaties niet worden voldaan. De snellader maakt – zonder aanpassingen aan het stroomnet – snelladen op iedere locatie mogelijk. De NXT ChargePost werkt als een powerbank. Het systeem gebruikt in de basis het beschikbare vermogen van het elektriciteitsnetwerk en vult dit waar nodig aan met opgeslagen energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.