Ads Top

Studenten presenteren ‘s werelds eerste offroad zonneauto: Stella Terra

Studententeam Solar Team Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven heeft de eerste offroad auto ontwikkeld die rijdt op energie van de zon. De zonnewagen is niet afhankelijk van laadpalen. Stella Terra is robuust genoeg om behalve op verharde wegen ook uit de voeten te kunnen op onverhard terrein.

De zonne-energie voor Stella Terra wordt opgevangen door zonnepanelen op het dak. Door deze zonnepanelen en de robuuste bouw heeft Stella Terra volledige onafhankelijkheid op een duurzame manier, waar dan ook ter wereld. De zonneauto – die mag rijden op de openbare weg – heeft een begrensde topsnelheid van 145 kilometer per uur, weegt slechts 1200 kilogram en heeft op een zonnige dag een actieradius van 630 kilometer.

Het bouwen van een zelfvoorzienende offroad wagen brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, omdat het voor zover bekend de eerste ter wereld is. “Stella Terra moet de zware omstandigheden van het offroaden aankunnen, maar ook efficiënt en licht genoeg blijven om door de zon aangedreven te worden. Daarom hebben wij bijna alles van Stella Terra zelf moeten ontwerpen, van de ophanging tot de omvormers voor de zonnepanelen”, aldus Wisse Bos, teammanager van Solar Team Eindhoven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.