Ads Top

Elektriciteitsnet Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp is op een viertal plekken nagenoeg vol

Het elektriciteitsnet in de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp is op een viertal plekken nagenoeg vol. De huidige infrastructuur is niet opgewassen tegen het stijgend aantal terugleverpieken, dat wordt veroorzaakt door het gelijktijdig terugleveren door grootschalige zonnedaken en warmtekrachtkoppelingen, en het toenemend gebruik van e-boilers.

Netbeheerder Stedin werkt zodoende hard aan het uitbreiden van de netcapaciteit. Naar verwachting zijn de meest urgente knelpunten tussen 2027 en 2029 hiermee opgelost. Nieuwe aanvragen van grote bedrijven komen nu op een wachtlijst terecht; in ieder geval tot samen met huidige klanten die een grote aansluiting hebben is onderzocht of en hoe het net op piekmomenten kan worden ontlast. Stedin verwacht ondernemers op de wachtlijst vanaf het tweede kwartaal van 2024 meer duidelijkheid te kunnen bieden.

In en om het glastuinbouwgebied Kleihoogt en het noordelijk deel van het centrum van Berkel en Rodenrijs gaat het om zowel het terugleveren als de afname van elektriciteit. In de glastuinbouwgebieden Overbuurtse polder in Bleiswijk, Schreyacker in Bergschenhoek en Noordeinde in Berkel en Rodenrijs en op industrieterrein De Boezem in Pijnacker gaat het om alleen het terugleveren van elektriciteit. Deze aankondiging geldt voor grootverbruik klanten en heeft geen gevolgen voor kleinverbruikers en huishoudens.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.