Ads Top

RWE en Kitepower starten nieuwe testlocatie voor Airborne Wind in Ierland

RWE heeft zijn nieuwe innovatieve testfaciliteit voor Airborne Wind in Ierland voor het eerst in gebruik genomen. Dit maakte de eerste vlucht van een nieuwe kitetechnologie van de Nederlandse startup Kitepower in Bangor Erris, County Mayo, Ierland mogelijk.

RWE is toegewijd aan het verkennen en ondersteunen van innovatie in de sector en technologische vooruitgang op alle terreinen van windenergie. Airborne Wind Energy is een nieuw type windenergie technologie dat RWE in Ierland test in samenwerking met technologiepartner Kitepower en met ondersteuning van Interreg Noord-West Europa.

De locatie in Bangor Erris werd geselecteerd na een uitgebreide wereldwijde zoektocht naar een geschikte locatie om deze technologie verder te ontwikkelen. De locatie verkreeg eerder dit jaar de benodigde vergunningen om het Kitepower-systeem te laten vliegen.

Kitepower gebruikt een Kite Control Unit (KCU) die aan de kabel is bevestigd om de richting waarin de vlieger vliegt te regelen. De Dyneema-kabel (een ultrasterk touw dat sterker is dan staaldraad van dezelfde afmeting, maar minder dan een tiende van het gewicht) is bevestigd aan een grondstation, gehuisvest in een conventionele 20-voet container. Het grondstation heeft een generator die de mechanische energie van de vlieger omzet in elektriciteit.

Elektriciteit wordt geproduceerd in de Reel Out Phase wanneer de vlieger in een achtvormig patroon tegen de wind in wordt gevlogen en een hoge trekkracht bereikt die de kabel uit de lier in het grondstation trekt. Tijdens deze Reel Out fase produceert de Kitepower Falcon elektriciteit. Wanneer de kabel zijn maximum bereikt, wordt de vlieger door de KCU terug naar direct boven het grondstation gestuurd en wordt de kabel opgerold met een kleine hoeveelheid energie. Dit staat bekend als de Reel In Phase. Zodra de Reel In fase is voltooid, begint de Reel Out fase opnieuw. Normaal gesproken duren deze twee fases 100 seconden, 80 seconden voor Reel Out en 20 seconden voor Reel In.

RWE heeft één onshore windpark in Kerry en twee batterijopslagfaciliteiten, in Monaghan en Dublin. Het doel van RWE voor Ierland is om zijn hernieuwbare energiebedrijf te laten groeien, waarbij RWE een langetermijnenergiepartner voor Ierland zal zijn tijdens de energietransitie van het land naar 2030 en daarna. RWE heeft meer dan 2 gigawatt (GW) aan projecten in ontwikkeling, waaronder twee offshore windparken (1.750 MW) en tien onshore windparken (520 MW) met hybride technologieën.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.