Ads Top

Heb jij al zonnepanelen laten installeren? (i.m.)

Een klimaatcrisis die steeds urgenter wordt. Energieprijzen die op hol slaan. Wij hebben een oplossing voor je: eigen energie eerst! In dit artikel vertellen we er meer over. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Energie is volop in het nieuws
Door de bijzondere samenloop van omstandigheden (lees: minder gas uit Rusland, het sluiten van kolen- en energiecentrales en ook minder gas uit Groningen) rijzen energieprijzen momenteel de pan uit. Heb jij een variabel energiecontract of een vast energiecontract dat binnenkort afloopt? Dan kun je weleens fors meer gaan betalen. Er leven al ruim een half miljoen Nederlandse huishoudens in zogeheten energiearmoede. Dat zijn mensen met een lager inkomen, woonachtig in slecht geïsoleerde huizen met hoge energierekeningen. Economen van de ING verwachten zelfs dat de prijzen van gas en stroom in 2023 weer gaan stijgen. Hoewel er in 2023 weliswaar een prijsplafond wordt afgesproken voor consumenten en kleinverbruikers in het zakelijk bedrijfsleven, gelden deze prijzen alleen tot een jaarverbruik van 2.900 kilowattuur stroom en 1.200 kuub gas. Ga je meer verbruiken? Dan mag je rekenen op de op dat moment geldende marktprijzen. Dat kan dus aardig in de papieren lopen. 

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen
Dat moet ook wel, want anders zet de klimaatcrisis ons hier in Nederland letterlijk en figuurlijk het water aan de lippen. Alleen zijn vaste contracten, groene certificaten en greenwashing niet de oplossing. In deze tijd vragen we niet om grijze, niet om groene, maar om slimme energie. Hoe kun je zelf in actie komen? Dat begint bij de basis, oftewel op je dak.

Zonnepanelen, het blijft een mooie vinding. De panelen vangen zonlicht op, waardoor jouw energierekening een stuk minder hoog zal uitvallen in deze tijd. De stroom die dat oplevert, wordt door de omvormer geschikt gemaakt voor gebruik in huis. Komt dat even goed uit!Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.