Ads Top

Saemen helpt 2500 gezinnen in schuldsanering aan goedkoper energiecontract

Iets wat in deze tijd bijna onmogelijk leek is toch gelukt. Dienstverlener Saemen uit Utrecht heeft in de maand november 2500 Nederlandse minimagezinnen die onder bewind staan aan een goedkoper energiecontract geholpen, dat voor een jaar vaststaat.
 
Saemen helpt inmiddels zo’n 500 kantoren van bewindvoerders, budgetbeheerders en schuldhulpverleners om gezinnen die daar cliënt zijn te besparen op hun vaste lasten. Dit jaar werd al snel duidelijk dat de energierekening voor deze gezinnen een groot probleem zou worden.

Overstappen is voor deze gezinnen geen optie, want dan zouden de tarieven vaak nog hoger worden. Hoewel bij gezinnen in de schuldsanering een bewindvoerder alle vaste lasten netjes op tijd betaalt, worden ze niet overal geaccepteerd, rekenen energiebedrijven hogere tarieven of willen ze geen vaste contracten afsluiten.

Daarom wilde Saemen in november, de maand voordat het echt koud wordt, zoveel mogelijk gezinnen die onder bewind staan aan een goedkoper energiecontract helpen. Dankzij de goede contacten die Saemen heeft met energiebedrijven als Innova Energie, is dat gelukt. Saemen heeft met de samenwerkende energieleveranciers in de maand november voor 2500 gezinnen een vast contract voor een jaar kunnen regelen, voor tarieven van tussen 2,20 en 2,50 euro per kubieke meter gas. Dat tarief betalen gezinnen alleen als ze meer dan 1200 kuub gas verbruiken. Tot dat verbruik geldt per 1 januari een prijsplafond van 1,45 euro per kuub gas, dat door de overheid is ingesteld.

Mochten de prijzen alsnog flink gaan dalen, dan gaat Saemen komend jaar voor de gezinnen opnieuw een goedkoper contract zoeken en afsluiten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.