Ads Top

Fluvius en Tereos ontwikkelen eerste CO2-neutrale lagetemperatuur-warmtenet in Aalst

De nieuwe appartementen en wooncomplexen die verrijzen aan de kaaien in Aalst, zullen verwarmd worden met de restwarmte van glucose- en zetmeelfabrikant Tereos. Netbedrijf Fluvius en Tereos hebben, in samenwerking met de stad Aalst, hierover een 30-jarige overeenkomst gesloten.

Ook met projectontwikkelaars Odebrecht en Groep Huyzentruyt sloot Fluvius een samenwerkingsovereenkomst af voor de levering van de bij Tereos afgenomen warmte. De aanleg van het warmtenet start wellicht in het najaar van 2023 om operationeel te zijn in 2024.

De voormalige locatie van Electrabel aan de Dender, met onder andere de iconische turbinehal en de indrukwekkende schouw, ondergaat momenteel een volledige transformatie, net als het nabijgelegen tuincenter Van Gucht aan de Zeebergkaai. Op beide locaties verschijnen nieuwe appartementen en woningen.

Waar vroeger de stoomturbine van Zuidkaai diende om in de elektriciteitsbehoefte van de industrie in de regio te voorzien, met als voornaamste klant Tereos, zal deze laatste nu zorgen voor de warmtevoorziening van de nieuwe woongelegenheden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.