Ads Top

Fluvius brengt extra vermogen naar fors groeiend Agristo Wielsbeke

De voorbije weken heeft het Belgische netbedrijf Fluvius belangrijke aanlegwerken uitgevoerd ter hoogte van de West-Vlaamse producent van aardappelproducten Agristo in Wielsbeke. Er werd in totaal 35 kilometer nieuwe elektriciteitskabel aangelegd over een tracé van 2,7 kilometer.

 Vanaf het komende kerstverlof wordt het aansluitvermogen van Agristo zo bijna verdubbeld om de forse expansie van het bedrijf te ondersteunen.

​Agristo startte in Wielsbeke dit voorjaar al met een derde productielijn. Volgend jaar breidt het uit met een nieuwe aardappelvlokkenlijn en in de komende jaren komt er nog een vierde productielijn bij. Daar is heel wat extra vermogen voor nodig bovenop de vele inspanningen die Agristo vandaag al doet rond duurzame lokaal opgewerkte energie. Dat gebeurt bijvoorbeeld via een stevige installatie zonnepanelen en stoomrecuperatie van een naburige biomassacentrale.

In de week tussen Kerstmis en nieuwjaar draait Agristo niet op volle capaciteit. Dat is het enige tijdslot waarop de nieuwe aansluiting definitief in dienst kan worden genomen. Zo kan Agristo begin januari opstarten met het uitgebreide elektrische vermogen. Bij die ingreep zijn geen extra wegenwerken nodig.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.