Ads Top

Het netwerk van KPN draait vanaf 2027 grotendeels op nieuw windpark

KPN zet een grote stap vooruit in zijn duurzaamheidsstrategie. Ruim 50 procent van de stroom die KPN vanaf 2027 verbruikt komt dan van het windpark Hollandse Kust (west) kavel VI, het nieuwe windpark op de Noordzee dat de komende jaren gebouwd wordt. Daarvoor heeft KPN een overeenkomst van 15 jaar gesloten met Eneco, dat samen met Shell in de joint venture Ecowende de aanbesteding voor het windpark heeft gewonnen.
 
Vanaf 2027 gaat KPN op jaarbasis ruim 200 GWh (gigawatt uur) aan stroom afnemen van het nieuwe windpark dat ruim 50 km uit de Nederlandse kust wordt gebouwd ter hoogte van IJmuiden. Het unieke aan dit contract is dat Eneco de groene stroom ‘as nominated’ aan KPN levert. Dit betekent dat KPN daadwerkelijk de groene stroom productie van het windpark afneemt op de momenten dat het waait. Op de momenten dat het niet waait kunnen andere oplossingen worden ingezet zoals bijvoorbeeld opslag of zonne-energie. KPN heeft voor dit contract gekozen omdat zij het belangrijk vindt dat de stroom die zij gebruikt ook daadwerkelijk op dat moment duurzaam geproduceerd wordt.

De vaste en mobiele netwerken van KPN draaien sinds 2011 op groene stroom en sinds 2015 is KPN klimaatneutraal. Ook heeft KPN de afgelopen jaren flinke stappen gezet op de reductie van energie. Zo daalde het absolute energieverbruik van KPN sinds 2010 met 45% terwijl het dataverbruik in diezelfde periode ongeveer 24x toenam. Tot 2030 wil KPN nog eens minimaal 10% extra besparen. Tegelijkertijd heeft KPN circulaire ambities geformuleerd en een doel gesteld om de uitstoot in de hele waardeketen terug te brengen tot netto nul in 2040.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.