Ads Top

Pijnlijke misser voor Oxxio, moet duizenden klanten compenseren

Van mei tot en met september 2022 hebben Oxxio-klanten die vanuit een vast product automatisch overgingen naar het variabel product LosVast te maken gehad met tariefaanpassingen die niet voor hen bestemd waren.

Klanten waarvan de vaste looptijd afloopt, gaan automatisch over naar het variabele product LosVast van Oxxio. Voor klanten met een vast contract dat voor 1 januari 2022 was afgesloten, geldt dat zij bij overgang naar het variabele product LosVast een tarief ontvangen dat het eerste jaar gelijk blijft.

Toch heeft een deel van deze klanten in de periode tussen mei en september 2022 te maken gehad met een tariefaanpassing. Oxxio gaat dit nu corrigeren voor de betrokken klanten.

Een aanpassing op het systeem heeft al plaatsgevonden, zodat er volgens het bedrijf geen herhaling meer kan plaatsvinden. Tevens is er melding gemaakt bij de ACM van dit voorval.

De fout is ontdekt door Rob de Haan. Die is zelf geen klant, maar zijn moeder wel. 'Ik was de meterstanden aan het invoeren voor mijn moeder. Toen viel mijn oog op een mail van Oxxio uit augustus waarin stond dat haar tarief per 1 september omhoog zou gaan. Ik wist dat ze een contract met een vast tarief had en dat dit dus niet kon kloppen.'

1 opmerking:

  1. ik heb voor het tweede jaar een los vast contract waarin de tarieven volgens oxxio wel mogen worden verhoogd hoe kan dit weer oplichterij telefonisch toegezegd door oxxio in maart zouden vaste tarieven blijven

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.