Ads Top

Vattenfall geeft groen licht voor drie zonneparken

Vattenfall heeft groen licht gegeven voor de bouw van drie zonneparken. De parken in Sas van Gent, Goirle en Echteld krijgen gezamenlijk een capaciteit van 47 megawatt en zullen volgend jaar worden gebouwd. De hoeveelheid stroom die ze gaan produceren, komt overeen met het verbruik van bijna twintigduizend huishoudens.

Het zonnepark in Sas van Gent komt in de Papeschorpolder, ten westen van het kanaal van Gent naar Terneuzen. Van de 16 hectare grond is 12 hectare bestemd voor zonnepanelen en 4 hectare voor landschappelijke inpassing. Het park is 19 MW groot en Vattenfall wil 90 procent van de groene stroom van de zonnepanelen aan lokale bedrijven leveren.

Gemeente Goirle wil in 2050 een CO2-arme gemeente zijn met 80 procent minder CO2-uitstoot dan in 2014. Om dit doel te behalen wil de gemeente meer groene stroom opwekken via zonne- en windenergie. Dit zonnepark met een vermogen van bijna 15 MW draagt daaraan bij en zal tussen het Gorps Baantje, de fruitkwekerij De Braacken en het bos komen te liggen en werd ontworpen in nauwe afstemming met belanghebbenden, ondernemers in.

Het zonnepark in Echteld wordt gebouwd langs de A15. Op het terrein van 11 hectare is 8 hectare bestemd voor zonnepanelen en 3 hectare voor landschappelijke inpassing. Een deel van de grond behoudt haar agrarische functie en onder de panelen zullen schapen gaan grazen. Zonneweide Spoorstraat krijgt een vermogen van bijna 13 MW en produceert straks net zo veel stroom als het gemiddelde energieverbruik van alle huishoudens in Echteld en een deel van de bedrijven.

Door de ligging aan de snelweg kunnen de inwoners van Echteld de zonnepanelen niet zien vanuit hun woning. De inwoners krijgen een voorkeursbehandeling voor de verschillende lokale voordelen en kunnen er dus wel van profiteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.