Ads Top

Meer laadpalen voor Arnhem

Arnhem krijgt er vanaf 2023 zo’n 150 laadlantaarnpalen bij. Alle nieuwe buurten van Schuytgraaf, het Stadhouderskwartier en de Blauwe Golven, krijgen standaard laadpunten voor elektrische auto’s, die in een lantaarnpaal geïntegreerd zijn. De aanbesteding voor de aanleg van de circa 150 laadlantaarnpalen wordt gegund aan een consortium van Dutch Charge, Heijmans Emobility en Primevest Capital Partners.

Steeds meer inwoners kiezen voor emmissievrij vervoer. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat ze op voldoende plekken hun elektrische auto kunnen laden. Door de combinatie van laadpunt en straatlantaarn, levert het ook minder straatmeubilair op. Bovendien is de stroom voor de laadpalen ‘donkergroen’: die komt van het zonnepark langs de Pleyroute.

Enkele jaren geleden werden er al 22 van deze laadlantaarnpalen aangelegd in Ecowijk De Kiem. Daar groeide het gebruik in één jaar tijd van 160 naar 1.660 per jaar. In het Uitvoeringskader Elektrisch Laden - dat in 2021 werd vastgesteld -  staat dat alle nieuwbouwwijken deze laadlantaarns krijgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.