Ads Top

Vattenfall InCharge plaatst 4000ste publieke laadpunt in Noord-Brabant en Limburg

Eind november plaatste Vattenfall InCharge in het Limburgse Kerkrade het 4000ste laadpunt voor elektrische auto’s in Noord-Brabant en Limburg. Een mijlpaal, waarmee Vattenfall halverwege de realisatie van totaal 8000 laadpunten in deze provincies is.

Begin 2020 gunden Noord-Brabant en Limburg opnieuw een aanbesteding voor de uitrol van hun laadnetwerk aan Vattenfall InCharge. Een belangrijke innovatie ten opzichte van de eerder gewonnen aanbesteding betrof het proactief plaatsen op basis van verwachte laadbehoefte.

Proactief plaatsen wordt steeds belangrijker omdat het aantal elektrisch rijders exponentieel toeneemt. Tegelijkertijd hebben we te maken met een tekort aan installateurs en schaarste op het elektriciteitsnet. Om zo efficiënt mogelijk gebruik te kunnen maken van de beperkte mankracht en middelen moet van tevoren daarom goed ingeschat worden waar laadpalen bijgeplaatst moeten worden.

Een slim datamodel voorspelt de laadbehoefte per gemeente binnen een bepaald gebied aan de hand van bijvoorbeeld de verkoopcijfers van elektrische auto’s en veranderingen in het aantal inwoners. Vattenfall InCharge maakt daarna in overleg met de betrokken gemeenten en de netbeheerder een behoeftevoorspellend plan voor het efficiënt en snel plaatsen van laadpalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.