Ads Top

ExxonMobil en ENGIE ontwikkelen windmolenpark in Meerhout

ExxonMobil en ENGIE in samenwerking met Wind4Flanders zijn overeengekomen een windpark van 26 MW te ontwikkelen dat ExxonMobil’s chemiefabriek in Meerhout van stroom zal voorzien en hernieuwbare energie voor het elektriciteitsnet in de regio zal leveren.

ExxonMobil streeft naar net-zero scope 1- en 2-uitstoot van broeikasgassen van zijn bedrijfsactiviteiten in 2050 en kijkt onder andere naar koolstofarme energiebronnen voor zijn fabrieken, zei Inge Van der Meeren, directeur van ExxonMobil's Meerhout Polymers Plant.

Wanneer het project commercieel van start gaat zal de door wind opgewekte elektriciteit worden gebruikt om onze fabriek gedeeltelijk van stroom te voorzien en uitstoot in de regio helpen verminderen.

ENGIE is van plan drie windturbines te bouwen op de chemie-site van ExxonMobil en een vierde turbine in de onmiddellijke omgeving. Dit park zal naar schatting jaarlijks 44 gigawattuur aan hernieuwbare elektriciteit leveren, wat overeenkomt met het gemiddelde verbruik van meer dan 14.800 huishoudens1. Gedurende de verwachte projectlevensduur van 25 jaar zou de door het windmolenpark opgewekte energie ongeveer 175.000 ton CO2-uitstoot kunnen verminderen2.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.