Ads Top

Grootste aanbesteding ooit voor werkzaamheden elektriciteitsnet Gelderland en Noord-Holland Noord

In Gelderland en Noord-Holland Noord moet het elektriciteitsnet uitgebreid en verzwaard worden. Netbeheerder Liander, dochteronderneming van Alliander, gaat de komende jaren in deze regio's 4500 kilometer nieuwe kabels leggen en vervangen, en zo’n 1600 transformatorhuisjes plaatsen.

Liander kan het extra werk in Gelderland (exclusief de Veluwe) en Noord-Holland Noord niet allemaal zelf realiseren. Daarom gaat Liander de werkzaamheden uitbesteden aan maximaal zes aannemers voor een minimale contractduur van zes jaar. De aannemers kunnen zich vanaf nu inschrijven, de planning is dat in juni 2023 de definitieve gunning van de werkzaamheden plaats zal vinden.

In de aanbesteding vraagt Liander aannemers te helpen bij het ontwerpen en realiseren van middenspanningskabels en het plaatsen van nieuwe transformatorhuisjes. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de leefomgeving van bewoners, dieren en vegetatie. De werkzaamheden van de aannemers bestaan onder meer uit het grondwerk (graven van sleuven) en het leggen en aansluiten van elektriciteitskabels. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.