Ads Top

Actie ‘winkeldeuren dicht voor energiebesparing’ in Almere Centrum

In Almere Centrum start de gemeente de actie ‘winkeldeuren dicht voor energiebesparing’, waarmee ondernemers worden gestimuleerd om de deuren dicht te houden om zo energie te besparen.

Ondernemers kunnen daarvoor een gratis deurbordje aanvragen bij de gemeente. De bordjes zijn bedoeld voor de detailhandel, horeca en openbare gebouwen.

Het doel van de proef actie is om de ondernemers te stimuleren om de deuren dicht te houden en zo energie te besparen. Veel ondernemers staan hier positief tegenover, met name als andere ondernemers ook mee doen.

Veel winkeldeuren staan het hele jaar door open. Winkeliers hebben daar zo hun redenen voor: vrees voor omzetverlies als ze de deuren dicht doen, contact willen houden met buiten of vanwege het beleid van het hoofdkantoor van een winkelketen. Maar de deur openhouden kost veel energie en dat zorgt voor een hoge energierekening en voor meer CO2-uitstoot.

Om te kijken wat de behoefte is van de winkeliers begint de gemeente de proef met de deurbordjes in Almere Centrum. Als de proef positief wordt ervaren, breidt de gemeente de actie uit naar de andere stadsdelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.