Ads Top

Zaterdag 2 juni Dag van de Bouw: Open dag onder hoogspanning

Landelijk netbeheerder TenneT is in de Randstad bezig met de aanleg van de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Beverwijk en Bleiswijk. Normaal gesproken zijn onze bouwterreinen niet toegankelijk voor publiek. Maar tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni a.s. maken TenneT en bouwbedrijf BAM graag een uitzondering.

We kunnen niet meer zonder. Elektriciteit is een eerste levensbehoefte, thuis op het werk, en zelfs steeds meer auto's zijn afhankelijk van elektriciteit. In Europa zijn de elektriciteitsnetten aan elkaar gekoppeld, waardoor elektriciteit over langere afstanden getransporteerd wordt. Met de komst van windparken voor de kust van Noord- en Zuid-Holland moet het net de grote hoeveelheid duurzame opgewekte energie kunnen transporteren. Daarom hebben we wij een betrouwbaar en toekomstbestendig elektriciteitsnet nodig. Daarom legt TenneT een nieuwe stroomsnelweg aan in de Randstad. 

Van 11.00 uur tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom bij het informatiecentrum van TenneT. Het adres is de Bospolder 11 in Leiderdorp.

Vanaf hier rijden busjes langs twee opengestelde bouwlocaties waar de bezoekers de aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding zelf kunnen aanschouwen. Ook kun je een kijkje nemen in één van de hoogste hoogspanningsmasten. Daarnaast mag je bij het informatiecentrum de materialen en de machines die gebruikt worden bekijken en mag je op de foto met veiligheidskleding aan. En dit alles onder het genot van wat te eten en te drinken. Ook aan de kinderen is gedacht. In het informatiecentrum is een speciale ruimte ingericht waar kinderen verschillende proefjes en experimenten kunnen doen. Ook is er een springkussen aanwezig.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.