Ads Top

Amersfoort stopt met aardgas

Hoe gaan Amersfoorters van het aardgas af? Inwoners van de Amersfoortse buurten De Vuurtoren en De Plaatsen (Schothorst Zuid) krijgen vandaag een uitnodiging om hier over mee te denken. Bewoners, woningcorporaties, Stedin, 033Energie en de gemeente; iedereen zal samen een oplossing moeten zoeken voor de ingewikkelde uitdaging die in de toekomst voor heel Nederland geldt.

Wethouder Willem-Jan Stegeman: “De ambitie van de gemeente Amersfoort is om in 2030 CO2 neutraal te zijn. In 2030 stopt ook de aardgaswinning in Groningen. Dit heeft effect op iedereen die aardgas gebruikt, ook op alle Amersfoorters. Verwarming, warm water, koken, het moet allemaal anders. Maar hoe dan? Per buurt gaan we in gesprek om een plan te maken, want het heeft nogal wat voeten in de aarde. We weten nog niet alle vragen en niet op alles is een antwoord. Als je niet vertrekt dan kom je nergens, dus: samen aan tafel en zoeken naar oplossingen!”

De bijeenkomsten vinden plaats op 20 en 28 juni. In groepjes wordt besproken wat de meest kansrijke manieren zijn om aardgas te vervangen en wat er mogelijk is om deze opties te financieren. De bewoners krijgen hiervoor een brief met meer informatie. Op www.amersfoort.nl/aardgasvrij kunnen alle Amersfoorters terecht voor informatie over het aardgasvrij maken van hun woning.

1 opmerking:

Mogelijk gemaakt door Blogger.