Ads Top

Liander en BAM leiden statushouders op tot elektromonteur

Liander en bouwonderneming BAM ondersteunen vluchtelingen, oftewel statushouders, bij het vinden van werk en het opbouwen van hun toekomst in Nederland. Tien statushouders, afkomstig uit Syrië en Kameroen, starten met een stageperiode van acht maanden bij BAM en Liander. Deze stage volgt op de succesvolle afronding van hun vakinhoudelijke opleiding van vijf maanden bij opleidingsinstituut Temphory in Ermelo. De opleiding is gericht op het behalen van het mbo-3-diploma installatie en onderhoud van het elektriciteitsnet. Het totale opleidingstraject duurt in totaal drie jaar en garandeert hen een vaste baan bij Liander.

‘Wij hebben een tekort aan vaktechnisch personeel en willen een toename zien in diversiteit. De statushouders hebben behoefte om te werken, maar geen baan. Dit is een win-winsituatie’, aldus Mounia Arkhouch, teamleider montage Netcare van Liander.

Statushouder Saer Dalila en zijn collega’s zijn uitermate blij met deze kans. Zonder netwerk was het voor hen erg moeilijk passend werk te vinden in hun nieuwe thuisland. Dalila: ‘Nu kan ik echt een bijdrage leveren aan de maatschappij. Dat geeft mij een goed gevoel en helpt bij het opbouwen van een toekomst.’

Voor het ontwikkelen van het opleidingstraject van deze groep statushouders heeft Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF zijn kennis en ervaring beschikbaar gesteld. UAF begeleidt vluchtelingen bij het opbouwen van een toekomst via studie en werk en heeft deze tien mensen geselecteerd.

Onder begeleiding van een ervaren monteur gaan ze aan de slag in de praktijk. Verloopt dit alles succesvol dan beginnen ze als leerling-monteur bij Liander om zich verder te bekwamen op het technisch vakgebied. BAM en Liander financieren het project.

1 opmerking:

  1. extra reden om slimme meter categorisch te weigeren. Syria is safe: go back.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.