Ads Top

Uniek waterstoflab geopend op RDM

Hogeschool Rotterdam heeft op 11 juni 2018 een waterstoflab geopend op de campus van RDM Rotterdam.

In dit H2EnergyLab werken studenten, docenten, onderzoekers én ondernemers samen in projecten op het gebied van waterstoftechnologie. Het H2EnergyLab is een uniek opleidings- en testcentrum waar productie, transport én toepassing van waterstof op een betaalbare schaal kan worden getest.

Het opleidings- en testcentrum biedt daarmee meteen een belangrijke faciliteit voor de regio. Rotterdam kan met haar havengebied en stad met de vele waterstofgebruikers nationaal én internationaal snel verder groeien als hotspot voor waterstof.
De officiële opening werd verricht tijdens het jaarcongres van InnovationQuarter op RDM door Angelien Sanderman, lid College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam. Zij benadrukte dat faciliteiten als deze belangrijk zijn voor het creëren van een contextrijke leerwerkomgeving. Het biedt studenten een omgeving die lijkt op de praktijk en waar ze samen met ondernemers kunnen werken aan de vraagstukken van bedrijven.

Rondom de opening gaven Frank Rieck (Lector Smart e-Mobility van Kenniscentrum Duurzame HavenStad), Marcus Rolloos (DEOdrive), Randolf Weterings (Ennology) en Eric Beers (Zero Emission) een toelichting over de diverse toepassingen van waterstof.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.