Ads Top

Fabriek van de toekomst gasvrij

Energiebedrijf ENGIE is via BIC Utility BV voor de volgende 15 jaar technologie -en energiepartner voor de Brainport Industries Campus (BIC) te Eindhoven. Voor het eerste cluster op de BIC verzorgt ENGIE een eigen duurzame energiecentrale.

Wie vanuit noordelijke richting Eindhoven binnenkomt, kan er niet omheen: daar verrijst een kenmerkend groen gebouw: cluster 1 van het Brainport Industries Campus (BIC), goed voor 65.000 vierkante meter aan vloeroppervlak en een contractwaarde van 20 miljoen euro.

In opdracht van V.O.F. Brainport Industries Campus ontwikkelt en realiseert SDK Vastgoed het eerste cluster. De buitenwanden staan, maar binnen wordt nog hard gewerkt om het gebouw gereed te maken. BIC voorziet huisvesting voor een groot aantal bedrijven en organisaties uit de hightech toelever- en maakindustrie. ‘De Fabriek van de Toekomst’ is cruciaal in de ontwikkeling van Brainport Regio.

ENGIE heeft samen met het Energiefonds van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) BIC Utility BV opgericht. Binnen dit bedrijf verzorgt ENGIE primair alle utilities voor alle toekomstige huurders. Denk hierbij aan ‘reguliere’ voorzieningen als warmte -en koude, elektriciteit en water, maar ook aan meer specialistische diensten ten behoeve van productieprocessen zoals perslucht, demiwater, stikstof en vacuüm. Ook voorziet ENGIE het eerste cluster met ca. 8.800 nieuwste generatie zonnepanelen. Verder wordt, waar mogelijk, uitsluitend gebruikgemaakt van LED verlichting. Per huurder wordt een ‘Pay-per-use’ concept gehanteerd. Om de betrokkenheid van ENGIE te verankeren, huurt het als duurzame partner van de Brainport Industries Campus ruimte in de Fabriek van de Toekomst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.