Ads Top

ING Energierobot voorkomt energieverspilling in gebouwen

ING introduceert de Energierobot. Deze maakt gebruik van algoritmes en de gegevens van slimme energiemeters van gebouwen en vergelijkt volledig geautomatiseerd die gegevens de hele dag en nacht door met een exacte benchmark van het specifieke gebouw. Hiermee wordt tot 15 procent aan energiebesparingsmogelijkheden geïdentificeerd, dat is de helft van het totaal van de duurzaam opgewekte energie in Nederland.

Van alle duurzaam opgewekte energie in Nederland wordt ongeveer 50 procent door gebouwen verspild. Doordat 70 procent van de klimaatinstallaties onjuist is afgesteld, staat bijvoorbeeld in gebouwen in de zomer de verwarming aan, of worden ze gekoeld of verlicht terwijl er niemand meer in het pand is. Verduurzaamde gebouwen met energielabel A kunnen hierdoor toch het verbruik van een G-label hebben.

Daarnaast valt met de Energierobot ook te voldoen aan de sinds 1 januari voor veel gebouwen geldende wettelijke verplichting om een energiemonitoringsysteem te hebben.

Voor de vastgoedportefeuille die door ING REF wordt gefinancierd, kan hiermee in potentie jaarlijks 30 miljoen euro aan energiekosten en 92.000 ton aan CO2-uitstoot worden bespaard, zonder dat hiervoor extra investeringen bij klanten van ING nodig zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.