Ads Top

4TU Resilience Engineering Centrum officieel van start

Grote energiestoringen en zware stormen maken duidelijk hoe kwetsbaar onze infrastructuur is. De vier technische universiteiten van Nederland (Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente en Wageningen Universiteit en Research) bundelen hun krachten op het gebied van Resilience Engineering (veerkrachttechnologie). Onlangs zijn de plannen van het centrum toegelicht tijdens een internationaal launch event in Rotterdam.

Resilience engineering is het vakgebied dat zich richt op het ‘veerkrachtiger maken’ van complexe technologische systemen zoals energienetwerken. Managing director van het 4TU Resilience Engineering Centrum dr ir Marjolein Dohmen-Janssen: "Allerlei technologische systemen zijn steeds meer met elkaar verbonden en/of afhankelijk. Dat gegeven in combinatie met ontwikkelingen als klimaatverandering en groei van de wereldbevolking, maakt samenlevingen kwetsbaar. Met ons kenniscentrum combineren we expertise van wetenschappers en ingenieurs op verschillende gebieden om de grote uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan. Om veerkrachtige samenlevingen te bouwen waarmee we de impact van incidenten, rampen en langdurige stress verminderen of absorberen."

De 4TU Federatie investeert de komende jaren 4,5 miljoen euro in het versterken van onderzoek en onderzoekscapaciteit op het terrein van veerkrachttechnologie. Daarvoor is het programma DeSIRE (Designing Systems for Informed Resilience Engineering) opgezet. Naast een bestaande groep van ruim veertig wetenschappers werven de universiteiten zestien nieuwe jonge talentvolle wetenschappers op het gebied van veerkrachttechnologie.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.