Ads Top

19 miljoen schone kilometers in 2017

In 2017 werden bij de publieke oplaadpalen in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht aanzienlijk meer elektrische kilometers geladen dan een jaar eerder. In totaal werd er 3,8 miljoen kWh ofwel 16% meer geladen dan in het jaar ervoor, zo blijkt uit analyse van de laaddata door de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

De circa 3,8 miljoen kWh die in 2017 op de openbare laadpalen in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht werden geladen, komen overeen met zo’n 19 miljoen schone kilometers. In de MRA-E regio zijn circa 2.300 laadpunten beschikbaar, waarvan 400 punten geplaatst en geëxploiteerd door Nuon. Dat is een flinke bijdrage aan een schonere lucht en een beter klimaat. Het aantal unieke gebruikers groeide in 2017 met bijna 10%. MRA-Elektrisch laat de laaddata door HvA bundelen en analyseren omdat dit een solide basis geeft om het elektrisch rijden nog effectiever aan te jagen. Vanaf nu zijn de cijfers ook te vinden op de pagina Feiten & Cijfers op de website van MRA-Elektrisch.

“Dankzij de uitgebreide data-analyse weten we precies hoe intensief de afzonderlijke laadpalen gebruikt worden”, aldus Pieter Looijestijn, projectleider laadinfrastructuur bij MRA-Elektrisch. “Daardoor kunnen we nu bijvoorbeeld bij het gemeentehuis in Amstelveen op tijd een laadpaal bijplaatsen, zodat elektrische rijders daar goed gefaciliteerd blijven.”

In 2017 kwamen er via MRA-Elektrisch in de drie provincies 668 nieuwe laadpunten bij. Voor 2018 is de inzet 1000. De verwachting is dat het aantal verzoeken voor nieuwe laadpalen sterk toeneemt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.