Ads Top

Boete Oxxio blijft gehandhaafd

De rechtbank Rotterdam heeft op 28 juni 2018 uitspraak gedaan over de boete van 1 miljoen euro die was opgelegd door de ACM aan Oxxio Nederland wegens onjuiste registratie van klantgegevens.

Op grond van de Informatiecode elektriciteit en gas moeten alle leveranciers hierin hun klanten registreren. Uit het onderzoek bleek dat Oxxio bij contracten voor onbepaalde tijd ten onrechte een einddatum had laten registreren. Hierdoor leek het bij het raadplegen van het register dat de klant een contract voor bepaalde tijd had, waardoor de consument moest wachten met overstappen dan wel een vergoeding moest betalen. Andere leveranciers zijn mogelijk hierdoor contracten misgelopen doordat consumenten niet durfden over te stappen. Oxxio is tegen het oordeel van de ACM rechtstreeks in beroep gegaan.


De rechtbank volgt het oordeel van de ACM en heeft vastgesteld dat de overtreding Oxxio volledig te verwijten valt. Bovendien heeft Oxxio toen de fout was ontdekt de onjuiste registratie niet met de benodigde spoed ongedaan gemaakt. De boete acht de rechtbank passend en geboden. Aanleiding voor matiging ziet de rechtbank niet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.