Ads Top

SIMEC en N+P vormen Joint Venture

SIMEC Energy, onderdeel van Sanjeev Gupta’s GFG Alliance, heeft een overeenkomst gesloten met N+P Group om een joint venture te vormen, SIMEC Subcoal Fuels Ltd. (SSF). Daarmee ontstaat er grote alternatieve brandstofleverancier en kan worden voldaan aan de groeiende vraag naar groenere brandstoffen voor energiecentrales die (nu nog) worden gestookt met traditionele brandstoffen.

Het gezamenlijk ontwikkelde Subcoal productieproces gebruikt voorheen onbruikbare, hoogcalorische niet-recyclebare afvalstromen die  op de binnenlandse markt beschikbaar zijn. Omdat het afval al bestaat uit 50 procent biomassa zijn de pellets een ideale, duurzame vervanging voor fossiele brandstoffen in energiecentrales. Gemiddeld produceert Subcoal 50% minder CO2 en is beduidend goedkoper dan fossiele brandstoffen en normale biomassa.

Bestaande waste to energy-centrales gebruiken al niet-recyclebaar afval, maar de afvalstromen die hier ingezet worden hebben een lagere calorische waarde dan de afvalstromen die gebruikt worden in het Subcoal® proces. Omdat Subcoal zich richt op hoog calorische afvalstromen kunnen fabrieken die Subcoal® inzetten en waste to energy centrales samenwerken om voor beide toepassingen de grondstoffen en logistieke keten te optimaliseren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.