Ads Top

Miljoenen voor ‘made in Holland’ zonnepanelen Exasun

Exasun, de Nederlandse fabrikant van state-of-the-art zonnepanelen, kan haar productie vervijfvoudigen dankzij een miljoeneninvestering van ING Sustainable Investments en het energie-innovatiefonds van Zuid-Holland ENERGIIQ, aangevuld door een financiering van ABN Amro.

Het in 2012 opgerichte Exasun startte na vier jaar onderzoek en ontwikkeling in 2016 met de productie van Back-Contact-on-Glass zonnepanelen in Den Haag. Omdat de productie van haar kleinere zonnepanelen is geautomatiseerd, is het mogelijk in Nederland te produceren en zo aan transport gerelateerde CO2-uitstoot te minimaliseren.

Het bedrijf verwerkt haar technologie in twee kant-en-klare systemen voor schuine daken: het Black Roof systeem waarmee dakpannen helemaal overbodig worden en de X-Tile zonnedakpannen die tussen bestaande dakpannen passen. Exasun's egaal zwarte of gekleurde zonnepanelen worden steeds vaker toegepast als gevelbeplating, bijvoorbeeld het duurzame CIRCL paviljoen van ABN Amro.

Het Black Roof systeem wordt erg positief ontvangen bij nieuwbouwprojecten en renovatie van sociale woningbouw vanwege de zeer snelle montage en de esthetiek. Exasun's zonnepanelen worden eveneens gebruikt voor platte daken en drijvende zonneparken.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.