Ads Top

Gedeputeerde bezoekt wooncomplex Windmolenbroek

Op dinsdag 19 juni bracht gedeputeerde Annemieke Traag samen met wethouder Javier Cornelissen van de gemeente Almelo een werkbezoek aan wooncomplex Windmolenbroek in Almelo.

Het complex is al deels aangesloten op de stadsverwarming Almelo, maar gaat nu helemaal over op deze duurzame warmtevoorziening. De stadsverwarming Almelo levert bijna alle warmte uit duurzame bronnen (hout en stortgas). Hierdoor, en door verschillende duurzaamheidsaanpassingen aan het pand, maakt het een labelsprong van D naar A!

Binnenkort wonen de bewoners van de zelfstandige woningen dus nog comfortabeler én zuiniger. De verduurzaming van Windmolenbroek is een project van seniorenwoningcorporatie Woonzorg Nederland en netbeheerder Cogas. Door deze samenwerking hebben Woonzorg Nederland en Cogas mooie resultaten geboekt, waarbij de klant winnaar is: een transitie van label D naar A, die meer duurzaamheid, comfort en besparing oplevert!

Gedeputeerde Annemieke Traag kreeg de ervaringen en leerpunten van het gezamenlijke traject tot nu toe aangeboden door Gerald de Haan, directeur van Cogas.

Direct vanaf het eerste moment zijn alle bewoners actief betrokken bij de voorbereidingen voor het verduurzamen van Wooncomplex Windmolenbroek. Tijdens informatiebijeenkomsten konden zij in een proefwoning met eigen ogen zien wat nodig is om het complex duurzamer te maken en wat dit dan betekent voor hun woning en portemonnee. “Door alle maatregelen wordt mijn huis comfortabeler en ga ik hoogstwaarschijnlijk energie besparen. Dat levert een voordeeltje op. De huur blijft gelijk, dus dat is ook mooi!” vertelt een bewoner aan de gedeputeerde.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.