Ads Top

Eneco Groep en SET Ventures investeren 11 miljoen euro in GreenFlux

Eneco en onafhankelijk investeringsfonds SET Ventures hebben beiden een minderheidsbelang verworven in GreenFlux Assets BV door middel van een Serie B-investeringsronde met een omvang van 11 miljoen euro. Bestaande aandeelhouders BOM Brabant Ventures en ICT Group NV namen ook deel aan deze ronde.

GreenFlux biedt een totaaloplossing voor het beheer van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. GreenFlux ondersteunt energiebedrijven, netbeheerders en partijen in de automotive sector om laadpalen op afstand te beheren, transacties te verwerken en het laadproces af te stemmen op de capaciteit van het elektriciteitsnet. De diensty werkt volledig vanuit de cloud en kan integreren met laadpalen van elk merk of type. De bekroonde GreenFlux hardware controller onderscheidt zich op het gebied van slim laden en maakt het mogelijk elke laadpaal efficiënt aan te sturen.

De komende jaren komen er miljoenen elektrische auto’s op de markt. Om deze transitie mogelijk te maken en deze voertuigen van elektriciteit te voorzien zouden extra elektriciteitscentrales nodig zijn.  Tenzij voertuigen slim laden en rekening houden met de capaciteit van het net en de behoefte van de bestuurders. Dat kan dankzij het platform van GreenFlux. Na Nederland, Noorwegen en Californië stijgt nu ook internationaal de vraag naar laadoplossingen enorm. Het platform van GreenFlux zorgt dat partijen in het buitenland snel, goed en voordelig kunnen uitrollen. Zo kan GreenFlux met geavanceerde technologie haar klanten een belangrijke bijdrage laten leveren aan de energietransitie naar een duurzame toekomst.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.