Ads Top

Nuon en Merin bezegelen groot zonnedakproject

Nuon gaat circa 33.000 zonnepanelen leveren aan Merin, eigenaar en verhuurder van kantoor- en bedrijfsruimte in ruim 100 eigen gebouwen in Nederland. Met deze overeenkomst is een van de grootste zonnedakprojecten tot nu toe in Nederland werkelijkheid geworden. De totale oppervlakte is te vergelijken met twaalf voetbalvelden.

De panelen worden geplaatst op zeven gebouwen van Merin verspreid over het land en gaan ruim 8 MW (te vergelijken met het jaarlijkse verbruik van 2600 huishoudens) aan stroom leveren. Dit is goed voor bijna 30 procent van al het elektraverbruik van Merin. Met het project heeft Nuon in één keer meer zonnepanelen verkocht aan een zakelijke klant dan in heel 2017.

De komende weken staan in het teken van de definitieve voorbereiding en engineering van het project. Vervolgens wordt gestart met het realiseren van de zonnedaken. Het merendeel hiervan zal in 2018 worden opgeleverd met een planning die tot medio 2019 loopt om alle panelen geïnstalleerd te hebben.

Zowel Merin als Nuon hebben grote duurzaamheidsambities. Hieruit is een krachtig en duurzaam partnerschap ontstaan om de impact van energieverbruik op het klimaat te verminderen.
Dit gebeurt door ervoor te zorgen dat kantoorgebouwen gaan voldoen aan de vereisten van het Klimaatakkoord van Parijs. Dit houdt in dat een standaard wordt gehanteerd van 50 kWh per m2 per jaar feitelijk energieverbruik van een kantoorgebouw.

“Merin onderzoekt de mogelijkheden om dit ook in de bestaande gebouwen te bereiken. Het partnerschap met Nuon is daarin een belangrijke stap”, zegt Bas van Holten, CEO van Merin. “Het streven is om uiteindelijk alle energie die in Merin-gebouwen wordt gebruikt, ook op te wekken via onze gebouwen. Daarnaast investeren we bijvoorbeeld in het certificeren van onze Property Managers tot BREEAM-NL experts en hebben we er voor gezorgd dat alle Merin-gebouwen eind dit jaar voorzien zijn van een groen energielabel.”

Nuon, als een van de grootste energiebedrijven van Nederland, draagt met het partnerschap bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Merin. Het streven is om dit model verder in Nederland uit te breiden, zodat nog meer ondernemingen van de zon kunnen genieten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.