Ads Top

ABN AMRO helpt eigenaren van gebouwen met snelle BREEAM duurzaamheidsbeoordeling

ABN AMRO biedt vastgoedeigenaren een snelle en laagdrempelige manier om gebouwen te beoordelen op basis van het duurzaamheidslabel BREEAM-NL In-Use. Dit is de internationale standaard om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen, te verbeteren en te certificeren.

ABN AMRO stelt deze BREEAM-NL In-Use QuickScan, die is ontwikkeld in samenwerking met CFP Green Buildings en Dutch Green Building Council, gratis ter beschikking aan belangstellenden. Hierdoor krijgt de vastgoedeigenaar meer inzicht in de duurzaamheid, gezondheid en rendement van het gebouw en meer inzicht in de mogelijkheden tot financiering en subsidie. De BREEAM functionaliteit is toegevoegd aan de ABN AMRO Duurzame Investeringstool waardoor het meer inzicht biedt dan alleen de energiebesparing. Vandaag vindt de officiële introductie van de ABN AMRO BREEAM-NL In-Use QuickScan plaats op de vastgoedbeurs Provada in de RAI Amsterdam. 

In de Nederlandse markt en ook internationaal is BREEAM de meest toegepaste duurzaamheidsstandaard. Deze standaard gaat verder dan alleen het energielabel. Het beoordeelt duurzaamheid van gebouwen integraal op basis van negen verschillende duurzaamheidscategorieën.

In de BREEAM QuickScan krijgt de gebruiker of eigenaar van een pand gedetailleerd inzicht in de huidige en potentiële BREEAM-score, in de impact van alle mogelijke verduurzamingsmaatregelen en bijbehorende investeringen. De module stelt 40 vragen die binnen 30 minuten een uitgebreid overzicht opleveren om de duurzaamheidsprestatie van een specifiek gebouw te verbeteren. Dit overzicht per gebouw kan desgewenst worden uitgebreid tot een volledige vastgoedportefeuille. De module is ontwikkeld door ABN AMRO en CFP Green Buildings in samenwerking met de Dutch Green Building Council (DGBC). DGBC Is verantwoordelijk voor BREEAM certificeringen in Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.