Ads Top

Test met hydrozine-generator gestart op bouwplaats N211

Team FAST heeft een energiesysteem ontworpen dat hydrozine omzet in elektriciteit. Op de bouwplaats van de N211 wordt de eerste generator getest.

De N211 is een bijzonder project voor de provincie. Het is de eerste weg die CO2-negatief aangelegd en beheerd wordt. Dat betekent dat bij het groot onderhoud meer CO2 wordt opgevangen dan dat er vrijkomt. Aannemer BAM Infra past innovaties toe die energie duurzaam opwekken en besparen. Een van deze innovaties werd gisteren gepresenteerd: de hydrozine-generator van Team FAST.

Hydrozine is een energiedrager en staat ook wel bekend als mierenzuur. Het wordt gemaakt door CO2, water en energie te combineren. De energie kan duurzaam worden opgewerkt met wind of zon. De CO2 wordt bijvoorbeeld uit mestfabrieken gehaald. Wanneer waterstof en CO2 weer gesplitst worden, ontstaat energie die gebruikt kan worden voor een voertuig of generator. Het energiesysteem van team FAST is het eerste systeem wat hydrozine gebruikt als ‘mobiele brandstof’.

De hydrozine-generator is een zogenaamde ‘proeftuin innovatie’. De provincie geeft bedrijven zo de kans hun duurzame energiemaatregel in de praktijk te testen. In de controlekamer wordt het functioneren van de generator op verschillende monitoren nauwlettend in de gaten gehouden door studenten. Met deze praktijkervaring wil het team het systeem marktrijp maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.