Ads Top

VUB-ingenieursstudenten rollen zelfgebouwde elektrische bolide uit

Acht VUB-studenten nemen binnenkort in Andorra deel aan Formula Student met een zelfgebouwde elektrische racewagen. Het is de eerste keer dat een team van de Vrije Universiteit Brussel aan de bekende competitie deelneemt. De studenten, waarvan de meesten toekomstig industrieel ingenieur, staken de hele wagen met al zijn onderdelen in amper negen maand in elkaar. Woensdag 27 juni onthullen ze het resultaat van hun harde werk tijdens een roll-out in de U-residence op de Etterbeekse campus van de VUB.

De Formula Student Competition is geen wedstrijd voor groentjes. Aan de competitie nemen tientallen Europese universteitsteams deel. Bedoeling is om in één jaar een zo performant mogelijke racewagen te bouwen. In het begin deden enkel racewagens met verbrandingsmotoren mee aan de competitie. Sinds enige tijd zijn er ook races voor elektrische wagens. Die laten in performantie ondertussen de traditionele racewagens letterlijk en figuurlijk achter zich.

Het VUB Racing project is opgestart door een groep industrieel ingenieursstudenten in het kader van hun bachelor- en masterproeven. Bij de groep van acht zit ook een student uit de toegepaste economische wetenschappen, die een volledig business plan uitwerkte en al onder andere Patronale Life en Melexis als grote sponsors kon strikken. Ook Fablab Brussel, waar de studenten een groot deel van hun wagen in elkaar staken, is een sponsor van VUB Racing,

Met VUB Racing willen de studenten hun passie voor technologie overbrengen op anderen en jongeren warm maken voor een STEM-opleiding (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Ze zien VUB Racing dan ook als een project van vele jaren, waarbij telkens nieuwe ingenieursstudenten hun racewagen verder verbeteren en finetunen.

Vooraleer het VUB Racing Team aan Formula Student Andorra deelneemt, testen ze hun bolide uit op EvoDays in Genk van 29 juni tot 1 juli.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.