Ads Top

Steeds meer consumenten stappen over naar een andere energieleverancier

Steeds meer consumenten stappen over naar een andere energieleverancier. Van april 2017 tot en met maart 2018 waren dat 1,3 miljoen huishoudens. Dat blijkt uit de Energiemonitor 2018 die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft gepubliceerd.

In de afgelopen drie jaar is 42 procent van de consumenten overgestapt. Het aantal consumenten dat nog nooit is overgestapt, is de afgelopen drie jaar sterk gedaald. In 2015 was 36 procent van de consumenten nog nooit overgestapt en in maart 2018 was dit gedaald naar 26 procent. De helft van de consumenten geeft aan het komende jaar (opnieuw) energieleveranciers te gaan vergelijken. Ruim een kwart van de consumenten verwacht in de komende drie jaar (opnieuw) over te stappen.

Het grootste deel van de consumenten is zich ervan bewust dat je met overstappen naar een andere energieleverancier veel geld kunt besparen: 52 procent in 2018 tegenover 35 procent van de consumenten in 2015.

Consumenten vinden het ook steeds gemakkelijker om energieprijzen te vergelijken. Verder is 91 procent van de consumenten die zijn overgestapt, tevreden met de verwerking van de overstap naar de nieuwe energieleverancier.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.