Ads Top

Energy Manager zorgt voor slimmer gebruik zonne-energie

Nu bekend is geworden dat alle bouwaanvragen vanaf 1 juli 2018 definitief zonder gasaansluiting moeten worden gedaan en de huidige salderingsregeling voor zonne-energie in 2020 wordt omgezet in een terugleversubsidie, is het van belang dat het energieverbruik binnen Nederlandse huishoudens beter wordt geregeld. Vindt het Duitse SOLARWATT, dat een intelligent navigatiesysteem voor regeling en bewaking van energiestromen binnen het huishouden lanceert.

De Energy Manager van SOLARWATT bestaat uit een combinatie van hardware (Energy Manager Pro) en software (Energy Manager Portal). Via het systeem wordt bij een hoge stroomproductie van de zonnepanelen elektrische apparatuur in huis ingeschakeld. Dit is bij voorkeur apparatuur waarvan de werking zich tijdelijk laat verschuiven, zoals een warmtepomp voor warm water, een slimme wasdroger, een stationaire accumulator of de laadpaal van een elektrisch voertuig. Op die manier maken consumenten optimaal gebruik van de door hen opgewekte zonne-energie en wordt zo min mogelijk elektriciteit van het netwerk verbruikt.

De Energy Manager levert realtimedata over de energiestromen in huis, waardoor consumenten direct het verbruik kunnen meten en aangesloten apparaten kunnen in- of uitschakelen. Met de Energy Manager Portal worden de verzamelde gegevens visueel weergegeven, en hebben gebruikers altijd en overal online toegang via hun pc, tablet of smartphone. Gegevens worden beveiligd middels SSL-versleuteling (online-bankingstandaard).

Met het Installer Center, een uitbreiding op de Energy Manager, geven gebruikers aan installateurs van zonnesystemen toegang tot de app voor het beheren, bewaken en configureren van de Energy Manager op afstand. Zo kunnen ook installateurs de status van aangesloten apparaten, zoals omvormers of accu’s, bekijken en klanten sneller helpen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.