Ads Top

Duurzame oplossingen in het verkeer (i.m.)

Met het verkeer wat dagelijks blijft groeien dienen er maatregelen getroffen te worden voor duurzaamheid en luchtvervuiling tegen te gaan. Maar wat zijn momenteel goede duurzame oplossingen?

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden is een fenomeen dat al langer bestaat, maar steeds meer een gewoonte gaat worden om CO2 uitstoot tegen te gaan. Waar de auto's in het begin van de ontwikkeling nog maar een beperkte radius hadden, zijn deze tegenwoordig in staat veel meer kilometers af te leggen. Het enige wat je hoeft te doen als bestuurder is je auto opladen bij oplaadpunten. Omdat de techniek zich steeds verder blijft ontwikkelen, gaat het opladen ook steeds sneller.

Verkeersafremming

Via verhogingen (drempels) worden bestuurders vaak gedwongen om snelheid te minderen voor de verkeersveiligheid. Maar vaak zakken deze verhogingen na verloop van tijd in. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld speciale verankerpunten en gewapend beton heb je een sterke duurzame oplossing en veiligere wegen.

LED display
Een ander goed voorbeeld van duurzame oplossingen is voor het verkeer een LED display. Hierop wordt actuele informatie getoond over files, routes naar je bestemming en zo zijn nog meer situaties te bedenken.

Energieopwekking
Er bestaan zogeheten solar fietspaden om energie op te wekken terwijl fietsers veilig hier over heen kunnen fietsen. Zo worden veel huishoudens voorzien van energie en heb je een oplossing zonder co2 uitstoot.

Fietspaden zonder beton

Er zijn diverse fietspaden gelegd zonder het gebruik van beton. Door dit te doen is de co2 uitstoot met maar liefst 70% teruggedrongen! Als vervanging voor het beton wordt geopolymeer gebruikt.
Verlichting

Een belangrijk onderdeel in het verkeer is verlichting. Door gebruik te maken van LED techniek worden al enorm veel stroomkosten bespaart en de co2 uitstoot vermindert. Doordat LED lampen zeer lang meegaan is ook dit een goede duurzame oplossing. Vaak worden kleinere led lampjes gebruikt in de wegen om weggebruikers in donkere gebieden te begeleiden om zo de duidelijkheid, maar vooral de veiligheid te vergroten. Kijk voor nog meer duurzame oplossingen en tips op www.erdi.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.