Ads Top

Voor het eerst Nuon-zonnepanelen dankzij huurkoop

In Harlingen zijn bijna 2.000 zonnepanelen op een bedrijfspand geplaatst met behulp van huurkoop. Het is de eerste keer dat energiebedrijf Nuon een dergelijke levering heeft gedaan aan een zakelijke klant.

De eigenaar van het pand op industrieterrein Oostpoort, Norder Vastgoed, zocht naar een mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen zonder die direct te hoeven kopen. Hiertoe ging het met Nuon een huurkoopovereenkomst aan. Nuon sloot daarnaast een contract met Solarclarity, de zonne-energiespecialist uit Weesp, voor de levering van de zonnestroom-installatie.
Stroom voor huishoudens

In totaal zijn er 1.817 panelen geplaatst die samen goed zijn voor 475 MWh zonnestroom per jaar, ofwel het energieverbruik van zo’n 150 huishoudens. De panelen zijn geplaatst op een schuin dak met oost-west oriëntatie. Het gaat om de grootste schuindak-opstelling in de regio Harlingen.
Op vrijdag 23 februari wordt het project opgeleverd. Naast de huurkoop van zonnepanelen is er met de klant een contract gesloten voor het afnemen van stroom die niet door het bedrijf zelf gebruikt wordt.

Volgens Valentin Voigt, directeur Solar Decentral bij Nuon/Vattenfall, is de huurkoopovereenkomst een goed voorbeeld van de innovatieve duurzaamheidsoplossingen die Nuon biedt aan zakelijke klanten. “Dit is een model dat we graag verder uitbreiden in Nederland. We willen dat niet alleen consumenten, maar ook bedrijven van de voordelen van de zon kunnen genieten. En op deze manier draagt Nuon bij aan haar doelstelling om klanten binnen één generatie onafhankelijk van fossiele brandstoffen te maken.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.