Ads Top

Eerste energie routeplanner voor elektrische bussen en trucks

ViriCiti en Simacan hebben hun samenwerkingsproject 'EV Fleet Analyzer' afgerond. Deze online tool voorspelt het energieverbruik van elektrische voertuigen op basis van wegsegmentatie en voertuiggegevens. Op deze manier kan zeer nauwkeurig worden voorspeld of een nog niet eerder gereden route, elektrisch gereden kan worden gereden.

Twee jaar geleden zijn ViriCiti en Simacan een samenwerking gestart waarin ze hun kennis hebben gecombineerd om de 'EV Fleet Analyzer' te ontwikkelen; een tool bedoeld om het gebruik van elektrische voertuigen te vergroten. Het resultaat is een online planner die per route het energieverbruik van elektrische voertuigen voorspelt. Zo is de haalbaarheid van een route wanneer deze elektrisch wordt gereden online direct inzichtelijk.

Met behulp van de tool kunnen bedrijven die elektrische voertuigen inzetten elke route-combinatie plotten voor een specifieke dag. De EV Fleet Analyzer berekent vervolgens of het voertuigtype en batterij onder die dag-omstandigheden deze route kan halen. Hierbij wordt rekening gehouden met verkeer, temperatuur en het type weg waar het voertuig op rijdt.

De EV Fleet Analyzer onderscheidt wegsegmenten en kent aan elk onderdeel een energieprofiel toe. Qua snelheid, bochten en rem momenten heeft een dorpsweg andere kenmerken dan een snelweg. Door deze onderdelen bij elkaar op te tellen, wordt het algemene energieverbruik berekend. De externe cartografische gegevens werden geleverd door Simacan BV, gespecialiseerd in het toepassen van geo datasets in logistieke operaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.