Ads Top

Alliander klanten hadden in 2017 gemiddeld 20,87 minuten geen stroom

Klanten van netbeheerder Alliander hadden in 2017 gemiddeld 20,87 minuten geen stroom als gevolg van storingen. Dat is 2,45 minuten lager dan in 2016. In heel Nederland hadden klanten in 2017 gemiddeld 24 minuten geen stroom.  De cijfers laten zien dat de jaarlijkse uitvalduur in zowel de midden- en laagspanning is gedaald ten opzichte van 2016.

Alliander beheert zowel een deel van de hoog-, midden- en laagspanning. In de hoogspanning steeg de jaarlijkse uitvalduur naar 3,2 minuten. Deze uitvalduur werd voor een groot deel veroorzaakt door de grote stroomstoring in Culemborg en omgeving als gevolg van de Apache helikopter van de Luchtmacht die de bliksemdraad van een hoogspanningsmast raakte. Was dit niet gebeurd, dan was sprake geweest van de laagste uitvalduur in de historie van Alliander.

In de middenspanning daalde de jaarlijkse uitvalduur. Alliander investeert naar eigen zeggen in het voorkomen en zo snel mogelijk verhelpen van stroomstoringen. Onder meer door de inzet van de Smart Cable Guard die melding maakt wanneer bijna defecte componenten vervangen moeten worden. Daarnaast geven sensoren heel nauwkeurig aan waar een storing plaatsvindt, zodat de oplostijd sterk wordt verkort.

Verder zorgt de inzet van intelligente middenspanningsruimtes ervoor dat bij storingen een deel van het net op afstand kan worden omgeleid. Ook besteedt Alliander veel aandacht aan het terugdringen van graafschade aan elektriciteitskabels.

De jaarlijks uitvalduur daalde in de laagspanning van 7,3 minuten in 2016 naar 6,6 minuten in 2017. Oorzaak is onder meer het verkorten van de coördinatie-, rij- en hersteltijd bij storingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.