Ads Top

Greenchoice lanceert Rotterdamse Energiecoöperatie

Tienduizend zonnepanelen op Rotterdamse daken in 2020. Dat is het doel van de Rotterdamse Energiecoöperatie (REC) die vandaag is gestart. Het is een coöperatieve vereniging voor en door Rotterdammers, die voor iedere inwoner van de stad 100 procent zonnestroom beschikbaar wil maken. De Rotterdamse Energiecoöperatie is een initiatief van groene energieleverancier Greenchoice.

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland: 14,5 vierkante kilometer. Tegelijkertijd is het aantal huishoudens met zonnepanelen in de maasstad het laagst van heel Nederland. Daar moet verandering in komen, vindt de REC. 'Rotterdam heeft zich tot doel gesteld om in 2030 meer duurzame energie op te wekken dan de stad verbruikt. Als we die doelstelling met elkaar willen halen, zal de lokale energietransitie echt sneller moeten. Met de REC willen we daaraan bijdragen', aldus Jeroen Vanson, bestuurslid/oprichter van de Rotterdamse Energiecoöperatie.
 
Nog dit jaar wil de REC minimaal vijf zonprojecten openstellen voor Rotterdamse huishoudens. Met de landelijke Regeling Verlaagd Tarief, die beter bekend staat als de postcoderoosregeling, hebben omwonenden van de projecten recht op jaarlijkse teruggave van energiebelasting. De regeling maakt het dus ook voor huishoudens zonder geschikt eigen dak mogelijk om te profiteren van de zonne-energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.