Ads Top

Greenchoice maakt lokale stroombronnen inzichtelijk

Greenchoice lanceert een nieuw platform op zijn website: Energie Dichtbij. Het is een online en interactieve landkaart waarop Greenchoice alle Nederlandse energieprojecten en -producenten toont waarmee de organisatie samenwerkt. Klanten kunnen er direct hun stroombron kiezen.

Op ‘Energie Dichtbij’ kunnen klanten van Greenchoice op basis van hun postcode een stroombron kiezen. Zo weten ze zeker dat hun groene stroom van om de hoek komt. De energieleverancier komt daarmee niet alleen tegemoet aan de wensen van de klant, maar hoopt zo ook de lokale, decentrale energietransitie te versnellen.

Greenchoice heeft meer dan 400 duurzame Nederlandse lokale energieproducenten aan zich gebonden. Daarmee heeft de energieleverancier een marktaandeel van ruim 25 procent in het aantal Nederlandse opwekinstallaties verworven. Daarnaast wekken ongeveer 66.000 klanten van Greenchoice zélf hun stroom op. Het maakt de energieleverancier tot marktleider van de lokale, decentrale duurzame opwek in Nederland. Van de totale hoeveelheid Nederlandse groene stroom levert Greenchoice circa 15 procent. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.