Ads Top

Enduris start met bouw netaansluiting grootste zonnepark van Nederland

Binnenkort start Enduris met de uitvoerende werkzaamheden voor de realisering van de netaansluiting voor Solarpark Scaldia in Vlissingen Oost. Het zonnepark is het grootste in aanbouw zijnde zonnepark van Nederland.

Enduris zorgt voor de netaansluiting van Solarpark Scaldia. Deze netaansluiting bestaat uit een 2200 meter lange 50 kV kabelverbinding tussen het hoofdverdeelstation Borssele en het nog te bouwen inkoopstation (wat als een grote meterkast fungeert, of te wel het overdrachtspunt van de klant naar Enduris) aan de Borsselsedijk te Nieuwdorp.

Om de opgewekte energie af te kunnen voeren breidt Enduris het 150/50 kV station Borssele uit en wordt het station deels vernieuwd. De planning is om de netaansluiting in augustus 2018 gereed en in bedrijf te hebben.

Het zonnepark wordt gebouwd een beheerd door de  Duitse firma IB Vogt GmbH, een bedrijf dat al sinds 2002 gespecialiseerd in de ontwikkeling van zonne-energie centrales wereldwijd. IB Vogt start binnenkort met de aanleg van de panelen.

Het zonnepark wordt 40 ha (ca. 80 voetbalvelden) groot en krijgt 140.000 zonnepanelen. Het opgesteld vermogen is 50MWp, hiermee kunnen 20.000 huishoudens van stroom worden voorzien. Het project is daarom uniek in omvang en uitvoering. Het zonnepark wordt in september 2018 in gebruik genomen is de planning.

De locatie van het zonnepark is in de leidingstrook rond de Sloehaven in de gemeenten Borsele en Vlissingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.