Ads Top

52 extra snelladers voor Amsterdam

In Amsterdam komen er 52 snelladers voor elektrische auto’s bij. En daarmee groeit het snellaadnetwerk voor elekrische auto’s van 13 naar 65.

In het najaar worden de eerste 14 snelladers geplaatst. Er komen 4 snelladers op Tijnmuiden, 4 op de Overschiestraat, 4 op de Europaboulevard en 2 op het Pauwenpad. De locaties van de overige snellaadpunten worden later bepaald.

Er zijn op dit moment 2.400 'gewone' oplaadpunten in Amsterdam. Snelladers zijn anders dan gewone opladers. Het laden gaat namelijk een stuk sneller dan bij een gewoon oplaadpunt (vandaar de naam...). Net als bij de ‘gewone openbare’ laadpunten, laden gebruikers bij snelladers hun auto op met lokaal opgewekte groene stroom.

De uitbreiding van het openbare snellaadnetwerk komt voort uit afspraken die Amsterdam maakte met de taxibranche. Er rijden dan ook steeds meer taxi’s met een stekker in Amsterdam. Op dit moment zijn dat er 650, dat is ruim 16%.

Het is de bedoeling dat er in 2025 zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer in de stad is. Dit zorgt voor een betere luchtkwaliteit. En dan moet je als stad ook meer laadpunten voor elektrische auto’s regelen. Dus: 52 nieuwe snellaadpunten. In 2025 moeten ook alle taxi’s uitstootvrij zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.