Ads Top

Alfen levert energieopslagsysteem aan Belgische netbeheerder Eandis

Alfen, specialist in energieoplossingen voor de toekomst, levert een slim energieopslagsysteem voor het logistieke centrum van Eandis in Lokeren, België. Dit systeem zal worden gebruikt om het eigen verbruik van de energieopwekking via zonnepanelen op het dak te optimaliseren. Het opslagsysteem, genaamd 'TheBattery', zal bijdragen aan de ambitie van Eandis om hun distributiecentrum duurzaam en energieneutraal te maken.

Eandis is een distributienetsysteembeheerder actief in 229 steden en gemeenten in Vlaanderen en verantwoordelijk voor 2,7 miljoen elektriciteitsaansluitingen. Eandis installeerde onlangs ongeveer 375 kWp zonnepanelen op het dak van haar logistieke centrum in Lokeren. Om de fluctuerende zonne-energieproductie te combineren met haar eigen werkzaamheden, implementeert het bedrijf nu Alfens batterij-energieopslagsysteem genaamd TheBattery. TheBattery draagt bij aan de toenemende elektrificatie van de locatie en stimuleert de overgang van apparatuur en voertuigen op basis van fossiele brandstoffen naar elektriciteit als bron van energie.

Alfen levert het energieopslagsysteem van 140 kW dat wordt verbonden met het logistieke centrum van Eandis. Alfen verzorgt en implementeert ook het platform om het systeem op afstand te kunnen besturen en het eigen verbruik van hernieuwbare energie en de spanningsregeling te optimaliseren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.