Ads Top

Rijnstate en Burgers'Zoo willen aardgasvrij

Vrijdag 16 maart 2018 heeft de Provincie Gelderland met verschillende partijen een akkoord gesloten om de mogelijkheid van een lokaal openbaar warmtenet op het terrein van Burgers Zoo te onderzoeken. Het Arnhemse dierenpark onderzoekt de mogelijkheid van een biomassacentrale, die zowel Burgers’ Zoo als Rijnstate van warmte moet voorzien. In de toekomst zouden andere partijen ook kunnen worden aangesloten op het lokale open warmtenet.

Naast de provincie doen de volgende partijen ook mee aan het onderzoek: Koninklijke Burgers’ Zoo, Rijnstate, Gemeente Arnhem, Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO), ZON participaties en Inenergie. Dit onderzoek duurt ongeveer een jaar en wordt afgesloten met de aanvraag voor SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) bij het rijk.
Vervolg

Inenergie heeft in 2017 een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar een eventueel lokaal open warmtenet in Arnhem-Noord. Een open warmtenet betekent dat meerdere aanbieders gebruik kunnen maken van de infrastructuur, zodat in de nabije toekomst extra partijen kunnen worden aangesloten. Samen met de Gemeente Arnhem ondersteunen wij het initiatief om alternatieve, CO2-neutrale energiebronnen te onderzoeken.

Koninklijke Burgers’ Zoo en Rijnstate hebben het plan om de aardgasvrije energie te gaan gebruiken. Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO) is de netwerkbeheerder en ondersteunt graag initiatieven op basis van CO2-neutrale energieopwekking. Terwijl ZON participaties de biomassacentrale kan leveren en installeren en Inenergie de haalbaarheidsstudie heeft uitgevoerd.
Voorbeeld

Hoe een biomassacentrale in de praktijk werkt en waarom het een milieuvriendelijke wijze van het opwekken van energie betreft, is helder en duidelijk geïllustreerd in deze educatieve animatievideo het-groene-warmtenet-Ede.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.