Ads Top

1 miljoen zonnepanelen voor Solarclarity

Zonnepanelen groothandel Solarclarity uit Weesp is het eerste Nederlandse bedrijf dat de mijlpaal bereikt van 1 miljoen uitgeleverde zonnepanelen. In de Nederlandse markt liggen in totaal inmiddels zo’n 11,2 miljoen zonnepanelen. Goed voor de stroombehoefte van meer dan 540 duizend huishoudens.

Directeur Peter Desmet: 'In 2009 leek 1 miljoen zonnepanelen bijna een onhaalbaar aantal. De laatste jaren tikt de teller echter steeds sneller, het tweede miljoen verwachten we dan ook al vóór 2020 te gaan behalen. Zeker nu Nederland van het gas af wil, stappen meer en meer Nederlanders over op duurzame energieoplossingen”.

In 2009 was het nog een echte pioniersmarkt. Zonnepanelen werden nog nauwelijks serieus genomen, noch door de politiek, noch door de gevestigde energiepartijen. Inmiddels is dat wel anders. Het is een marktsegment met een miljarden omzet en tienduizend werknemers. De tijd dat uitsluitend groene idealisten er mee bezig waren is al lang voorbij. Energiebedrijven, maar ook banken en beleidsmakers, allemaal zijn ze inmiddels wel overtuigd van de potentie van zonne-energie.

De groei heeft ook altijd alle analisten verbaasd. Gemiddeld groeide de Nederlandse markt de afgelopen 5 jaar telkens met meer dan 30 procent. De grootste aanjager was niet zozeer de stijging in efficiëntie, de vermogens van de panelen zijn sinds 2009 met zo’n 30 procent gestegen van gemiddeld 223 Wattpiek per paneel toen, naar 291 Wattpiek nu. De grootste aanjager was de prijsdaling, van 2009 tot nu daalden de  prijzen per Wattpiek met maar liefst 73 procent.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.