Ads Top

Electric Superbike Twente in productiefase voor Moto E-competitie

De accu van de Electric Superbike Twente is bijna 16 kWh en het output vermogen 140 kW. Accelereren van 0 tot 100 km/u gaat in ongeveer 3 seconden en de topsnelheid ligt boven de 250 km/u. Op het circuit zijn races van acht ronden geen probleem. De afmetingen zijn gebaseerd op voorbeelden van het hoogste niveau: de MotoGP. Hierdoor zijn rijgedrag en wegligging perfect voor circuit-racen. Het Electric Superbike Team Twente draait op volle toeren en maakt zich klaar voor de MotoE-competitie in de zomer van 2018.

Electric Superbike Twente is opgericht met één doel: de wereld laten zien hoe gaaf (en snel) elektrisch vervoer kan zijn. Het ontwerp van de volledig elektrische motorfiets is in september 2017 gestart en inmiddels afgerond. De productiefase is begonnen.

Electric Superbike Twente bestaat uit 15 studenten. De meesten van hen zetten hun studie een jaar stop om fulltime aan deze unieke elektrische superbike te werken. Het kantoor en de werkplek is de Future Factory en dat ligt recht tegenover Universiteit Twente op het Kennispark. “Om te laten zien dat elektrisch racen ontzettend tof is, doen wij mee aan de MotoE-competitie met races in het Verenigd Koninkrijk en Nederland”, zegt team manager Tim Veldhuis. “Veel bedrijven zien in hoe belangrijk onze ontwikkelingen zijn. Ze ondersteunen het team financieel, technisch, met productiefaciliteiten of componenten.” De partners zijn te vinden op superbiketwente.nl/ourpartners.

Electric Superbike Twente ontwerpt veel onderdelen zelf. Zo maakte het chassis-team een custom frame, een achterbrug en een elektromotorbehuizing. De elektrische componenten zijn zodoende, zonder beperkingen van traditionele lay-outs, logisch te plaatsen. Het powertrain-team ontwierp hardware en software zelf waaronder het battery management system, de hoofdcomputer en een vloeistofkoelsysteem. Meer informatie over de superbike en de technische details zijn beetje bij beetje te vinden op superbiketwente.nl/superbike.

In het ontwerp van de superbike is veel technische innovatie terug te vinden. Onderdelen zijn vanaf scratch ontworpen, waardoor veel ruimte en mogelijkheden ontstaan. Het team gebruikt verschillende componenten die (nog) niet op de markt zijn. Het gaat dan om nieuwe innovatieve technieken die als proof-of-concept in de motor zitten. “In de zomer van 2018 testen we hoe deze technieken het onder zware omstandigheden doen.”


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.