Ads Top

Nuon gecertificeerd voor beste klantbeleving

Nuon is als eerste energiebedrijf in Europa onderscheiden met het internationale COPC Customer Experience Standard 6.0-certificaat. Daarmee is vastgesteld dat de dienstverlening van Nuon aan zeer hoge kwaliteitseisen voldoet en zich kan meten met de beste bedrijven ter wereld.

Het certificaat is een erkenning van de grote focus op de klantbeleving en klanttevredenheid binnen Nuon, dat er in slaagt om de klant het juiste aanbod op het juiste moment te doen en vragen en problemen efficiënt op te lossen.

Een klantervaring van wereldklasse is een vereiste om mee te kunnen blijven doen in het topsegment van de energiemarkt. En dat doet Nuon, zo blijkt uit de toekenning van het certificaat.

De COPC-standaard helpt om de juiste focus aan te brengen en het is ontzettend mooi voor ons bedrijf om als eerste consumentenorganisatie in Europa en als eerst energiebedrijf wereldwijd de nieuwe COPC-standaard te behalen. Er gaan nog elke dag dingen mis, ook bij ons, dus we blijven hard werken om het nog beter te doen, maar dit geeft daarbij wel een extra motivatie.“

In 2010 kreeg Nuon voor het eerst de COPC-certificering voor zijn klantenservice, maar ditmaal dus voor de gehele keten van customer experience. Die gaat van de commerciële campagnes tot en met de klachtafhandeling en via alle contactkanalen, inclusief de digitale kanalen als social media, web en apps.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.