Ads Top

SADC Solarpark Groene Hoek geopend

Op 6 maart is het SADC Solarpark Groene Hoek in Hoofddorp geopend en officieel in gebruik genomen. Het park is een ontwikkeling van SolarEnergyWorks en wordt geëxploiteerd op 25 hectare grond dat in eigendom is van SADC. De grote zonneweide telt ruim 125.000 panelen en wekt energie op voor ruim 4.500 huishoudens. De energie wordt geleverd aan Eneco.

Weggebruikers van de N201 en NS-reizigers op het traject Schiphol – Hoofddorp hebben de duizenden zonnepanelen reeds zien liggen. Het valt niet te missen: het eerste deel van zonnepark SADC Solarpark Groene Hoek op bedrijventerrein De Hoek in Hoofddorp is gereed.

De Nederlandse ontwikkelaar SolarEnergyWorks realiseert reeds een aantal jaren grootschalige zonneparken door heel Nederland. Andere stakeholders in het project zijn: SADC (eigenaar van de grond), F&S Solar (bouwer/installateur) en Blue Elephant Energy AG (investeerder/eigenaar van het zonnepark).

Ter gelegenheid van de officiële opening zond BNR Nieuwsradio live vanaf de locatie het programma ‘BNR Zakendoen‘ uit. John Nederstigt, wethouder Duurzame Economische Ontwikkeling van de gemeente Haarlemmermeer, verrichtte samen met de stakeholders de officiële openingshandeling van het zonnepark.

Dit eerste deel (15 megawatt) van het zonnepark gaat in maart in productie. De verwachting is dat vanaf oktober 2018 het tweede deel wordt gebouwd. Op een gebied ter grootte van ca. 100 voetbalvelden liggen straks ca. 275.000 zonnepanelen. Die zijn samen goed voor ruim 33 megawatt aan capaciteit, stroom voor maar liefst 8.500 tot 9.000 huishoudens. Daarmee is het straks een van de grotere zonneparken in Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.